Connect with us

Bota

101 raste me CÒVID-19 në 24 orët e fundit/ Kina ‘bùm’ rastesh të reja pas tre muajve ‘qetési’

Published

on

Kina ka regjistruar 101 raste të reja me Co.vid-19, shifra më e lartë ditore, pas tre muajsh, që vi.rusi kishte ulur ritmin e përhapjes. V.irusi është i përhapur në nëntë qytete në Kinë, por shifra më e lartë e i.nfektimeve është në Xinjiang, qytet në rajonin perëndimor, në të cilin u regjistruan 89 raste i.nfektimesh me C.ovid-19, raportojnë mediat vendase.

Xinjiang ka vendosur spitale në dispozicion për personat e pr.ekur me C.ovid-19, ka kryer testime masive të mbështetur nga ekipe mjekësore në 10 qytete të tjera kineze dhe ka nd.aluar transportin publik në disa qytete.

Liaoning, qytet në pjesën veriperëndimore të Kinës, regjistroi tetë raste të reja, ndërsa Pekini raportoi rastin e një pacienti që vinte nga qyteti i Dalian, në Liaoning.
Zëvendës-kryeministri Sun Chunlan, në një udhëtim inspektim në Dalian, ka u.rdhëruar, masa parandaluese për parandalimin e përhapjes së vi.rusit, duke përfshirë kontrolle të rr.epta në importimin e mallrave dhe a.shpërsim të masave të i.zolimit.

Që prej ditës së martë numri i përgjithëshem i personave të i.nfektuar me C.ovid-19 në Kinë ka shënuar shifrën 84.060, ndërsa numri i vd.ekjeve mbetet në 4634.

Facebook

Trending