Connect with us

Lajme

Lígji për sportin nuk kénaq klubet, marrin vendimin drastik: Bójkotojmë sezonin e ri

Published

on

Ditën e sotme Liga Profesioniste e Futbollit është mbledhur në ambientet e “Air Albania” ku ka diskutuar mbi l.igjin më të fundit miratuar nga Parlamenti për sportin dhe ka konkluduar se asnjë nga pre.mtimet e dhëna nga kryeministri i vendit Edi Rama në mbledhjen e 11 marsit 2019, nuk është mbajtur.

Këto ndryshime për sportin nuk janë aspak të mira për futbollistët shqiptarë.

Vendimi i plotë:

Liga Profesioniste te Futbollit, pasi u njoh me ndryshimet li.gjore për sportin të realizuara deri më tani, konstaton me ke.qardhje se këto ndryshime nuk i japin zgjidhje kërkesave te klubeve te Kategorisë Superiore dhe nuk përmbushin pr.emtimet e bëra nga Qeveria Shqiptare ne tryezën e 11 marsit 2019.
Në këto kushte, Liga Profesioniste e Futbollit kërkon nga Qeveria dhe Kuvendi i Shqipërisë:

Miratimin e një l.igji të ri për sponsorizimet sipas formës së pro.pozuar nga komuniteti i futbollit, pasi ndryshimet e pro.pozuara nga qeveria nuk kanë asnjë efekt real mbi ekonominë e futbollit. Përfshirjen e të gjitha aktiviteteve ekonomike të futbollit në TVSH-në e reduktuar në masën 6%, si bujqësia dhe turizmi dhe jo vetëm infrastrukturën sportive. Z.erimin e gjo.bave dhe kamatë-vonesave për detyrimet fiskale të prapambetura për të shmangur k.olapsin financiar të klubeve. Zgjatjen e efekteve të përjashtimit nga tatimi mbi të ardhurat për sportistët nga 2 në 10 vite.

Për sa më sipër, LPF vendosi, të b.ojkotojë Kampionatin Kombëtar të Kategorisë Superiore nga data 12 shtator e në vijim, deri në plotësimin e kërkesave te mësipërme.

Facebook

Trending