Connect with us

Bota

Paralajmërmi i fríkshëm i Faucit: Të vendosen masa të áshpra kufizuese ndryshe do të kemi mijëra të vdekùr

Published

on

SHBA është një nga vendet më të go.ditura në botë nga pa.ndemia e C.ovid-19 ku deri më tani janë regjistruar 4.2 milion të i.nfektuar dhe rreth 148 mijë të vd.ekur që nga fillimi p.andemisë. Teska numri vazhdon të rritet dita ditës eksperti i shënd.etësisë Anthony Fauci ka thënë se numri do të vazhdojë të rritet nëse nuk merren masa të a.shpra për paran.dalimin e saj.

Ndër të tjera ai është shprehur se v.aksina k.undër C.ovid-19 nuk dihet se kur do të jetë gati duke shtuar se mënyra më e mirë për t’i bërë b.allë s.ëmundjes vde.kjeprurëse është që të zb.atojmë rregullat.

“Nëse shikojmë numrin e v.iktimave që po ndodhin tani 1 000 çdo ditë të javës ne duhet ti marrim kr.ahët p.andemisë duke zb.atuar masat e a.shpra ndryshe ne do të kemi mijëra vi.ktima në të ardhmen, ka shumë gjëra që mund ti bëjmë tani në mungesë të një v.aksine. Akoma nuk ka si.guri të plotë se studimet për një v.aksinë efektive që janë në fazën e tretë do të jetë produktive dhe do të mundet të nd.alojë përhapjen e p.andemisë C.ovid-19. Në sp.itale ka pasur një rritje të theksuar të personave që shtrohen dhe në javët e kaluara kemi regjistruar një numër mbi 1 000 të vd.ekur në ditë.”-tha Dr. Anthony Fauci

Facebook

Trending