Connect with us

Bota

Pérmbyset gjithçka? Flet konsulli i nderit në Liban: Ka zëra për sùlm me raketë, ja gjendjà e shqiptarëve

Published

on

Ajo e Bejrutit po krahasohet me k.atastrofën e Çernobilit. Shk.aku që çoi në shpë.rthimin ap.okaliptik nuk është konfirmuar, por zyrtarë të lartë u.shtarakë në vend dyshojnë se mund të bëhet fjalë për një s.ulm. A2 bisedoi në telefon me konsullin e nderit të Shqipërisë në Liban, zotin Marc Ghorayeb.

“Deri më tani nuk ka informacione zyrtare. Ish-zyrtarë të lartë të u.shtrisë besojnë se bëhet fjalë për një s.ulm, ka gjithashtu zëra për se shp.ërthimi është shk.aktuar nga raketë.

Këtë e thonë edhe disa d.ëshmitarë në vendin e ngj.arjes. Shp.ërthimi ishte i ngjashëm me atë të Çernobilit, dhe ka pikëpyetje të mëdha mbi renë e k.uqe të tymi.t që u ngrit mbi fabrike. Na informuan dje, se reja e t.ymit ishte e rr.ezikshme dhe na u kërkua të bënin dush menjëherë.

Edhe zyrat tona janë në gj.endje të k.eqe, pasi v.ala e tro.nditjes ishte e madhe dhe të gjitha g.odinat në një rreze prej 20 km janë d.ëmtuar. 500 mijë deri në 600 mijë familje kane mbetur të past.rehë”, u shpreh ai.

Në Liban jetojnë edhe një sëre familjesh shqiptare, disa prej të cilave vetëm 20 km larg Bejrutit. Por konsulli na siguron se të gjithë janë sh.ëndoshë e mirë. “Fatmirësisht shqiptarët nuk janë pr.ekur nga tr.agjedia, e nuk ka vd.ekje në radhët e tyre. Janë disa familje shqiptare që jetojnë në Beka’ rreth 20 kilometra larg Bejrutit, dhe të tjera që jetojnë në veri, në Tripoli. Por fatmirësisht janë mirë”.

Bejruti ka r.ënë, thotë konsulli Ghorayeb, ndërsa përmend se në port gjendeshin një rezerva të konsiderueshme ushqimore dhe medikamente.

Facebook

Trending