Connect with us

Bota

Rusia e ka me nxítim! Në 10 gusht nxjerr VÁKSINËN për koronavírusin, ekspertët në ánkth (PRÒBLEMET)

Published

on

Rusia synon të jetë vendi i parë në botë që do të aprovojnë v.aksinën e parë për koronavi.rusin. Gjithçka do të ndodhë në më pak se dy javë, pasi data përfundimare është vendosur 10 gushti. Afati, është pikërisht ai që i shqetëson të gjithë, pasi janë ngritur shumë dyshime l.idhur me efektivitetin e saj duke marrë parasysh se shumë prej etapave të testimit nuk janë zhvilluar fare.

Zyrtarët rusë i thanë CNN se data përfundimare për certifikimin e v.aksinës së krijuar nga Instituti Gamaleya me bazë në Moskë është 10 gushti por do të provojnë të marrin një “ok” edhe më parë. Ata shtuan se të parët që do të va.ksinohen janë punonjësit e kujdesit mjekësor dhe punonjës të tjerë që kanë kontakte me njerëzit.

Deri më tani Rusia nuk ka bërë me dije të dhëna shkencore se kishte nisur punë për testimin e ndonjë v.aksine, kështu që nuk mund të bëhet asnjë parashikim për s.igurinë apo edhe efektivitetin e saj. Ndërsa disa v.aksina që po testohen janë në fazën e tyre të tretë të provës, v.aksina ruse nuk ka shkuar as në të dytën. Plani i tyre është që pasi të përfundojnë fazën e dytë 2 deri më 3 gusht, në fazën e tretë të testimit paralelisht të nisë edhe v.aksinimi i mjekëve dhe i.nfermierëve.

Facebook

Trending