Connect with us

Politike

EMRAT/ Zgjidhen me shòrt 9 anëtarët e rinj të KED, kryetari i ri, Ervin Pùpe! Ngelet jashtë Vitore Tusha (LISTA)

Published

on

U hòdh sot në Presidencë shorti për përzgjedhjen e 9 anëtarëve të rinj të KED. Anëtarët e zgjedhur kanë afat 1-vjeçar që nga marrja e detyrës. KED zgjedh anëtarët e GJK.TIRANË– Këshilltari i Presidentit Ilir Meta, Bledar Dervishaj ka realizuar sot shortin për zgjedhjen e 9 anëtarëve të rinj të Këshillit të Emërimeve në drejtësi. 9 anëtarët e rinj do të jenë pjesë e KED për një mandat 1-vjeçar. KED është institucioni më i lartë që ka për funksion vlerësimin e kandidatëve që hyjnë në Gjykatën Kushtetuese. Pjesë e shortit ishin kandidatët e sjellë nga Gjykata Kushtetuese, Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor, ndërsa kryetari Ervin Pupe u zgjodh automatikisht për shk.ak të postit që mban aktualisht në Gjykatën e Lartë, që i jep mundësinë të jetë edhe kryetari i ri i KED, në vend të Ardian Dvoranit. Ndërkohë që anëtarët e rinj të KED janë: Ervin Pupe, Ilir Panda, anëtar zëvendësues në KED nga Gjykata e Lartë.Marsida Xhaferllari, Elsa Toska, Anëtare të KED nga Gjykata KushtetueseFiona Papajorgji, anëtare zëvendësuese e KED nga Gjykata Kushtetuese, ndërsa Vitore Tusha është lënë jashtëAdnand Xholi, anëtar nga Pr okuroria e PërgjithshmeAstrit Kalaja, Elona Toro dhe zëvendësuese Zegjine Sollaku- Anëtarë të KED nga Gjykata e Apelit. Gjon Fusha, Genti Xholi, anëtarë të KED si përfaqësuesë të Pr.okurorisë së Apelit

Facebook

Trending